Allsvenskan rullar vidare

Som ni alla vet så är allas vår Allsvenska i full gång. Det ryktas om att Peking är på väg att sälja David Moberg Karlsson och Kalle Holmberg, den sistnämnde till DIF. Om det nu är fallet så lär det betyda att en viss Totte Nyman är på ingång. Svårt att se att det blir en försämring. Men tanke på att Jacobsen har sett het ut när han hoppat in dem senaste matcherna. Det ryktas att giganterna Manchester City håller koll på Saman Ghoddos, hur stor sanning det ligger i det låter jag vara osagt. Allsvenska är i alla fall en liga som berör, underbart!

Det är dags för våra svenska lag att spela sina returmöten i Europakvalspelet nu i veckan. DIF har minst sagt ett imponerande följe med sig till ett krigsdrabbat Ukraina. Gnaget lär göra en grym läktarinsats på hemmaplan precis som MFF. Blir det över 1000 pers på Häckens match? Vi får hoppas…

Änglarna från Göteborg tog en blytung seger hemma mot BP. En otroligt viktig straffräddning från Erik Dahlin banade vägen för Göteborgs seger. Imponerande av Omarsson att mäkta med tre mål. Gren verkar ju vilja sälja honom så det kan vara värt en miljon extra eller två, pengar som IFK Göteborg verkar behöva… BP har det jobbigt och kommer troligen fortsätta ha tufft framöver. Kanske var det inte rätt väg att gå att värva utifrån, kanske borde man fortsatt med sin satsning på egna talanger. Svårt att sia om, dock en intressant frågeställning.

Östersund fortsätter att smyga sig fram mot den absoluta toppstriden. Vinner igen, denna gång på hemmaplan mot ett IF Elfsborg som fortsätter att blanda och ge. Boråsarna kommer helt enkelt att befinna sig i mittenskiktet, lagen framför är alldeles för bra. Östersund, ja, det är bara att ta dem på allvar. Ser läskigt starka ut.

Dalkurd torskar igen och är verkligen på ruinens brant. Man säljer den intressanta Sugita och kommer få det tufft att behålla Buya Turray. Dalkurd kommer att få syna Superettan 2019, allt annat är ett under. Vi var många som räknade bort Sirius i våras. Nu har man ex antal raka segrar och med Robert Åhman Persson in i laget har man fått en riktig ledare på planen. Dessutom är han en riktigt skicklig defensiv mittfältare. Finns ju en anledning att många AIK:are ville ha tillbaka honom i det här fönstret. Sirius kommer nog att klara sig kvar, iaf som det ser ut i nuläget.

Gnaget bara kuggar i alla kugghjul match efter match. En väloljad maskin som bara kör. Det ser inte alltid vackert ut men ack så effektiva. Serieledarna måste givetvis hållas som favoriter till guldet. Men det är många intressanta matcher kvar, inget är avgjort ännu. Finns ett par lag till som vill vara med och slåss om det. Men truppen de numera besitter med Sebastian Larsson som ett utropstecken är förstås ohyggligt stark. Kalmar FF har tappat lite sen VM-uppehållet. Men smålänningarna har något intressant på gång på sikt. De har släppt fram flera unga intressanta spelare som kan bli riktigt viktiga för KFF framöver.

Häcken ställdes mot Örebro hemma. Två lag som har haft det tungt sista tiden. Andreas Alm har väl inte fått maskineriet att kugga i så om AIK, milt uttryckt. Många hade förväntningar på Häcken, med all rätt sett till truppen. Men de har inte fått det att fungera och personligen ser jag inget i spelet som tyder på en förändring den närmsta tiden. ÖSK däremot, har på det stora hela gjort det bra om man ser till deras förutsättningar. Axel Kjäll tror jag är en gedigen tränare med stora fotbollskunskaper. Vårdar bara ÖSK honom så tror jag att han kan vara en bidragande orsak att lyfta Örebro till nästa nivå. Ni som gillar att följa Allsvenska i stort så kan jag tipsa om deras youtubekanal, där man får se en hel del inifrån verksamheten.

Djurgården hade möjligheten att verkligen haka på i toppen. De lyckas dock bara få med sig en pinne från Tele 2. Dock ska det sägas att Sundsvall stundtals är riktigt bra och bör fått med sig iaf en straff. Matchresultatet får nog ändå anses som tämligen rättvist. Badji fortsätter att göra mål. Bärkroth spelade hela matchen och var helt okej, kommer säkerligen bli nyttig för DIF på sikt. Får Sundsvall behålla nuvarande trupp så kommer de vara ett tufft hinder för alla topplag, de är bra, faktiskt riktigt bra. Svenska sportjournalistkåren tippade dem sist inför årets Allsvenska, det är förvisso allmänt känt att de brukar ha dålig koll, borsett från ett par journalister.

Malmö FF tog ännu en seger, denna gång mot topplaget IFK Norrköping. Ove Rössler har fortfarande inte förlorat som tränare med MFF. Malmö kommer klättra och vara med och slåss om Europaplatserna. Sören Rieks står för ett fantastiskt mål och Marcus Rosenberg är sådär Rosenberjävligt-bra. Vi motståndare retar oss på han, med en viss underdrift, dock skulle man älska att ha han i sitt eget lag. Peking gör en mindre bra match men för den delen inte bedrövlig. Mtachen mot Sundsvall blir viktig. Dock är jag övertygad om att man kommer att vara med i racet hela vägen in. Kanske spelar man den finaste fotbollen i hela ligan.

Hammarby är på riktigt, troligen haft sin svacka. Städar av ett ganska så svagt Trelleborg med 3-1 på Vångavallen. Junior stå för ett klassmål, halvvolley upp i krysset. Killarna från söder är i nuläget största utmanaren till AIK tillsammans med IFK Norrköping. Många av oss funderade hur Billborn som kommer främst från ungdomsfotboll skulle bemästra kraven i Hammarby. Han och assisterande tränaren Jocke Björklund har gjort ett fantastiskt jobb. Det var vi inte många som trodde innan säsongen, det är bara att erkänna. Trelleborg kommer få fightas om kvalplatsen och platsen ovanför, för ut åker Dalkurd och BP.

Som jag nämnde i början, en spännande kvalvecka väntar och fantastiska matcher till helgen, bara att åka med och njuta av vår vackra Allsvenska…

2 gillningar