Cup-succé!

Cup-succé!
0

svenska_cupen

Svenska Cupen

Hur många är vi inte som genom åren försökt att följa cupen med intresse? Det har minst sagt varit svårt. Fram tills för några år sedan då cupen gick in i ett gruppspelsformat. Man slapp halvtråkiga träningsmatcher och fick istället tävlingsmatcher! Det är klart att det i sig ger ett uppsving! TV har har förvisso sänt en del från cupen genom åren. B.l.a så sände Kanal 5 i början av 2000-talet vill jag minnas. Kommer ni ihåg TV4s försök med intervjuer efter varje mål, inte någon succé precis. Då åkte skämskudden fram hos många av oss.

Numera är ju cupen en fröjd. Okej, det finns vissa barnsjukdomar att rätta till. När “mitt” (Snoka) lag förra året tog sig till final så lottades den att spelas i Östersund. Då väljer man en starttid där det i princip är omöjligt för supporters att ta sig dit. Det är ju givetvis under all kritik. Nej, bestäm en och samma arena varje år. Varför inte Telo2, förlåt Tele2. Borde ju gå att säkerhetställa samma helg varje år? Kan alla marknader ute i landet köra samma marknadshelg i 100 år så borde vi kunna lösa detta va?

Det som numera är fantastiskt bra är ju att man kan se alla matcher från cupen. Det är ju en service som är makalös. Jo visst, det kostar fan skjortan att ha Cmore sportpaket. Men med lite kreativitet så går det att få ner priset nämnvärt. Det är bara att hoppas att Discovery nu när de tar överkommer ha samma satsning på cupen.

I detta nu spelas finalen mellan DIF och MFF i Svenska Cupen. Runt 20-22000 på läktarna. Två bra tifon där MFF verkligen stack ut med sitt. Hög internationell stämning från bägge klackarna, framförallt Djurgårdens under de första 30 minuterna. Vi som följt cupen sen "Kanal 5"s tid och tidigare, låt oss njuta nu, och alla ni andra, njut med, så här var det inte förr. Nu ska vi bevara och förädla. Den kan vi väl över klubbfärgerna i alla fall vara överens om?

/@FoppaKung

2 Likes

Kan bara instämma Foppa!
Äntligen lite cupfest Sverige!

1 Like

Kul att höra Curva Nordahl! =)