Heja Datorspel!

Heja Datorspel!
0

Vi forsätter springa bra denna midsommarvecka och från att missa allt till att varenda spel studsar in… Vi fortsätter kämpa och hoppas att man kan fortsätta gissa rätt framöver #NOJINX

EU LCS

19:00 Team Vitality - ROCCAT

ö12.5 Torn @2.20 Bet365 | ö3.5 Dragons @2.10 Bet365

Team Vitality är ett av tre lag som gick obesegrade igenom första veckan av EU LCS och man var faktiskt aldrig hotade i någon av matcherna. Vitality är ett lag som passar perfekt in i denna Meta då man redan förra året spelade en del konstiga teamcomps och man märker att väldigt tydligt på Vitality att dem njuter av att spela just nu.

ROCCAT vann 1 av 2 matcher under första veckan. Laget har hög individuell skicklighet men det saknas fortfarande lite erfarenhet och lagspel för att man ska utmana dem riktiga topplagen. Om vi glömmer första matchen mot G2 där man blev totalt överkörda och istället blickar tillbaka till våren så är det ett lag som ofta spelar jämna matcher oavsett motstånd och aldrig ger sig.

Vitality är lite förstora favoriter enligt oddsen i mitt tycke och istället för att rikta in mig på vinnaren så väljer jag att dela upp insatserna på två överspel. Tror som sagt på en ganska tight och jämn match inledningsvis och så länge Roccat inte blir helt outdraftade i Pick & Bans så kommer man att kunna ge Vitality en bra kamp om segern här.

20:00 G2 Esport - Schalke 04

Ö12.5 Torn @2.10 Bet365 | G2 @1.54 Pinnacle

G2 har precis som Vitality börjat säsong med 2 relativt enkla segrar och man ser på sociala medier och i diverse olika intervjuer att G2 som lag mår otroligt bra just nu. När man pratar om G2 så är det mycket snack kring dem tre spelarna som håller till på den övre halvan av kartan. Jag tycker dock att man hittade ett bra sätt att låta sin Botlane med Hjärnan/Wadid ta mer ansvar och om man får igång alla fem spelare så kommer man att bli farliga under denna split.

Schalke är ett ungt lag med väldigt mycket talang. Nu har man fått in en väldigt erfaren spelare i sin nya jungler Amazing. Förra året så tappade man väldigt mycket i sitt spel just pga. att man saknade erfarenheten och inte hade någon ledare ingame. Efter två matcher så känns mitt spel “Schalke att ta sig till slutspel” otroligt bra och laget lär bara bli bättre och bättre ju längre denna split går.

Två lag som har en offensiv spelstil och ett odds över 2 på att dem tar sönder över 12 torn tvekar jag inte på. G2 ser alldeles för bra ut som lag just nu och jag tror att man tar sin tredje raka vinst ikväll.

21:00 H2K - Fnatic

*H2K @2.63 Coolbet

Här tycker jag att Fnatic är alldeles förstora favoriter här och framförallt efter man gick ut med att Fnatic’s stjärna och ledare Rekkles inte kommer att spela matchen utan man kommer att spela en av sina toplaner Bwipo i botlane. Detta gör man tydligen pga. strategiska anledningar.

Det jag inte förstår här är hur man tänker då det bara skriker om att bygga en hypercomp runt sin midlaner Caps. Om H2K inte är idioter så bannar man bara ut Caps och jag har väldigt svårt att se hur Fnatic ska kunna få till den effekt som man vill med detta. H2K är inget dåligt lag och efter en tuff första vecka så lär man vara sugna på revansch.

22:00 Misfits Gaming - Splyce

Misfits @1.72 Bet365

Misfits är det tredje och sista laget som plockade full pott under vecka 1 av EU LCS och är även det tredje och sista laget som faktiskt ser riktigt bra ut i denna meta. Efter förra årets flopp så har man verkligen tagit nya tag och nu ser man ut som det topplaget man ska vara. Lagets ADC Hans Sama är den enda spelaren i ligan som fick två stycken MVP poäng förra veckan och det känns som att denna split har laget lärt sig att spela efter sina egna styrkor och inte leta svagheter i motståndarna.

Splyce däremot har verkligen inte fått den start man ville på säsongen och man förlorade faktiskt båda sina matcher förra veckan. Jag trodde att detta lag skulle vara väl förberedda för den nya Metan men tydligen har man väldigt mycket att jobba på då man såg ganska lost ut.

Precis som förra året så tror jag att väldigt mycket kommer att handla om hur lagens botlane spelar denna match och om jag jag Splyce fördel förra året så har jag nu min tro i Misfits. Jag hoppas att Splyce växer in i denna split då det är ett fantastiskt fint lag men tyvärr blir det inte idag och Misfits kliver vinnande ur denna match.

NA LCS

Uppdateras under kvällen!

23:00 CLG - Team Liquid

ö12.5 Torn @2.10 Bet365 | ö3.5 Drags @2.50 Bet365

00:00 TSM - Clutch Gaming

ö12.5 Torn @2.20 Bet365 | ö1.5 Barons @2.50 Bet365

01:00 Optic Gaming - Echo Fox

ö12.5 Torn @2.37 Bet365 | ö3.5 Drags @2.62

Jag tycker att det finns bra värde i dessa tre matchernas överspel borta i NA LCS . Det känns som Bet365 oddsättare egentligen bara dragit en copypaste på alla oddsen här utan att egentligen kolla på vad för lag det är som spelar emot varandra.

Det är tre lag som första veckan utav denna split spelade väldigt aggresivt och man spelade väldigt mycket runt dem flesta objektiven som finns på kartan. Väljer att dela upp insatsen över 2 spel på varje match för att säkra upp lite.Som vanligt finner ni mig på twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar något :)*

2 Likes