LOL LCK: SKT T1 – Afreeca Freecs

LOL LCK: SKT T1 – Afreeca Freecs
0

12:00 SKT T1 – Afreeca Freecs

*SKT -1.5 @2.25 *

Världens bästa lag igenom tiderna med världens bästa spelare har nu byggt sitt lag efter att varit en stor besvikelse under 2018. Nu har man byggt ihop ett ”superlag” som ska tillbaka SKT och Faker till toppen och efter premiärvinsten med 2-0 tror jag man fortsätter på samma väg här.

SKT T1 byggde som sagt om sitt lag efter att man behållit Faker i midlane och givit honom stort ansvar att vara med och bygga det lag som han tror på.

Khan (toplane) som rankas bland dem bästa i världen på sin position,

Clid / Haru (Jungle) där Clid fick sitt stora genombrott förra året i LPL med JD Gaming och Haru som varit med i det laget som tog ner SKT från toppen.

I botlane har man Teddy / Leo som ADC där Teddy kommer ifrån en säsong i bottenlaget Jin Air men där han själv spelade riktigt bra, Leo var sub ADC förra året i SKT och kommer att fortsätta på samma visa här.

På supportrollen har man kvar Effort och fått in Mata från KT Rolster som håller hög klass och rankas bland dem bästa i världen på sin position.

Ja ni förstår ju att laget är ruskigt bra på papper och med en organisation som SKT Bakom sig så har man alla möjligheter i världen att nå toppen.

På andra sidan har vi Afreeca Freecs som behållit sin stjärnspelare och toplaner Kiin tillsammans med Spirit i junglen och Aiming som ADC. Fått in Ucal från KT Rolster på midlane som gjorde ett riktigt bra 2018 och sedan värvat in halvdana spelare. Dem spelarna som jag nyss nämnt är riktigt bra och kan man spela utefter att få Kiin på en champ och ett läge att vinna matcherna på egen hand så har man bra chans.

SKT är bättre på pappret även om Afreeca har ett par tunga namn, jag tror dock att spelarna i SKT har jobbat både bättre samt hårdare att få ihop laget så snabbt som möjligt både på och utanför spelet. Laget har fler olika teamcomps man kan bygga för att sätta olika spelare i ”carry läge” och att ha en spelare som Khan mot Afreecas bästa och största hot är ingenting man är ledsen över.

SKT vet om att Afreecas största hot är Kiin och lär kunna bygga en teamcomp och taktik utefter det, lyckas den som spelar av Clid / Haru att ligga steget före Spirit i junglen och stänga ner Afreecas toplaner så har SKT Bra chans att ta denna match med 2-0.

Jag finns på twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar över något eller bara vill diskutera!