LOL LEC: ExceL - Splyce

LOL LEC: ExceL - Splyce
0

19:00 Splyce – ExceL Esport

Excel @ 1.5u @2.65 Bethard ( har ni inte konto hos Bethard kan ni signa via stugans länk och få en mugg, läs mer: https://thegamblingcabin.se/t/bethard-winners-dare-more/70)

Äntligen är den Europeiska säsongen igång och jag väljer att kika närmare på match nummer 2 för kvällen. ”EU LCS” eller ”LEC” som det nu heter har blivit en stängd liga där man inte längre kör med kval upp / ner utan organisationerna har fått köpa sin plats i ligan och har den fast om man inte själva säljer den vidare. Jag tycker att den brittiska organisationen Excel har fått ihop ett spännande lag i sin första säsong i högsta ligan och ska ha bra chans att sno en vinst här.

ExceL tog ”hem” KaSing (som är från storbritanien) ifrån just Splyce och lät han bygga ihop ett lag som han tror sig kunna utveckla och skapa en utmanare inom något år. Laget kommer inte att vara i toppen direkt men det finns bra potential då man har unga och hungriga spelare som verkligen vill slå igenom på denna nivå.

Förutom KaSing så har vi en rutinerad herre i toplanern ”expect” ifrån korea. Spelaren har två EU LCS Titlar och en hel del internationell nivå och tanken är att han och KaSing ska stå för rutinen. Bakom dessa herrar har vi tre unga spelare i form av Caedral (jungle), Special (Midlane) och Jeskla (botlane).

Caedral och Special har lite rutin ifrån denna nivå och spelat i akademi lag till LCS lagen, Svenska Jeskla har varit borta i Spanien och visat upp att han håller väldigt hög nivå, kul med en ny svensk som har alla chanser i världen att slå igenom. KaSing är en av dem absolut smartaste spelarna där ute och kan han få Jeskla att förstå hur han vill spela och kan ”guida” honom så kommer deras botlane se riktigt bra ut.

Motståndaren Splyce har inget läskigt lag på pappret efter att ha gjort sig av med sin lineup och byggt ett nytt lag runt AD Carryn ”Kobbe”. Resterande spelare har rutinen men inga strålande resultat då alla kommer ifrån ett ganska svagt år i ryggen och detta är ett lag som jag tror det kommer att ta tid att bygga upp.

Hummanoid är den spelare som inte har rutin på denna nivå i laget och jag tycker att väldigt många av spelarna i ligan är betydligt bättre än honom också, tror han får ett tufft år precis som hela Splyce. Styrkan ligger i lagets botlane där Kobbe / Norskeren kommer att få dra ett stort lass för att Splyce ska kunna ta vinster under spring split.

Smartheten och talangen är större hos Excel och tack vare att man har KaSing i laget så finns det stora chanser att man faktiskt kan få ut väldigt mycket av detta lag trots att rutin saknas. Splyce måste bygga runt Kobbe vilket kan vara svårt att göra såhär i början då man vill experimentera med olika sätt att vinna matcher. Kan Excel göra en bra draft här och komma in i matchen rätt så är det inte helt omöjligt att vår nya Svenska stjärnskott kan få börja sitt LEC äventyr med en vinst.

Jag finns på twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar över något eller bara vill diskutera!