NHL-Playoffs "tips och tricks"

NHL-Playoffs "tips och tricks"
0

Goddag i stugan! NHL playoffs börjar närma sig och har skrivit lite “tips och tricks” som kanske kan hjälpa till att hitta bästa möjliga spel. Kommer också troligtvis skriva i framtiden lite om nästa omgångs rundor eller enskilda matcher om det finns intresse.

-Försök undvika att följa mainstream-media, speciellt ”spekulationer”. Tex om Crosby har fallit på träningen och kanske skadat sig eller om någon sett Ovechkin på pizzabuffé före match och spekulerar om det blev en slice för mycket, denna typ information blir extremt ofta en överreaktion på i oddsen för att alla har tillgång till informationen och spelar enligt den.

-Varje match spelas som om det är den sista matchen de spelar. Detta innebär att det blir färre målchanser, mindre onödiga utvisningar, mindre misstag och allmänt bättre defensivt än i grundserien. Statistiskt blir det ungefär 5-10% färre mål i playoffs än i grundserien så här kan man hitta lösgodis i matcher som förväntas bli mycket mål i.

-Fler matcher går till förlängning för att det inte finns någon vits för lagen vid ledning att riskera sina spelare för att ”krossa” sina motståndare utan brukar allmänt spela lite mer konservativt, så att köra höga minus handicap-linor är inte lika lönsamt som i grundserien.

-Seriespel: Här kan man titta efter kvalitén i lagen för att det är oftare det bättre laget som vinner en bäst av 7 serie (absolut inte alltid). Här är det ganska viktigt för lagen att ha 2 bra målvakter, speciellt om det är ett tight schema. Teknings % är en underskattad statistik som indikerar vilket lag som kommer ha mera puck-kontroll och få fler målchanser. Skickliga backar får också större roll. Hemmafördelen kan ibland bli lite bortglömd i oddsen.

-Spel på enskilda matcher: Här kan det vara en idé att spela på underdogs man gillar för att det är större chans de vinner enskilda matcher än att de vinner ett seriespel, ”skräll”-chansen blir större ju mindre tidsperiod det handlar om. Underdogs är också vanligtvis lite underskattade eftersom många tycker om att spela favoriter/överspel för spänningens skull, favoriter blir därför lite väl nedtryckta i enskilda matcher.

-Lag som har kämpat för sina liv senaste veckorna för att slippa med i slutspelen brukar historiskt sett ha det lite svårare än de som har haft sin plats säkrad än längre stund, eftersom lagen som haft sin plats säkrad längre har fått sakta ner på tempot och vila sig inför slutspelen och är oftare bättre kvalitémässigt.

-Detta gör inte dig automatiskt rik utan kan användas som en grund till att få igång hjärnkontoret och hitta fina spel själva. Hoppas alla slaktar och kanske fick någon nyttig information. All information är baserad på några års erfarenhet och statistik från tidigare år så trenden kan mycket väl ändras.

4 Likes