SHL-torsdag 17/1

SHL%20med%20Bobby5K

Då var det torsdag igen och dags för lite SHL-hockey, förra veckans överspel gick in inklusive den lite hådare linan till ett bättre odds. Roligt med en bra start, för tanken från oss i TGC är att jag ska ha torsdagar som en reguljär dag för SHL-rekar. Så kika gärna in varje vecka och kom gärna med egna idéer och tankar! Orkar du inte läsa genomgången av kvällens omgång hittar du reken längst ner.

HV71-Luleå

Denna torsdag bjuder på fem matcher med många jämna spännande matcher. Ett stekhett HV71 ställs mot serieledande Luleå. Sen Lillis-Lund tagit över har HV bara förlorat två matcher, känns som en väldigt oviss utgång. Skulle gissa på en målsnål historia då Luleå och HV71 delar på andraplatsen gällande minst antal insläppta mål. Bara Växjö som släppt in färre mål.

Saik-Växjö

Skelleftå tar emot Växjö, där Saik ligger sist av de lagen som gör upp om slutspelsplatserna. Mora, Örebro och Timrå har en egen intern kamp om att slippa kvala med en marginal på nio pinnar upp till Saik på elfteplatsen. Frågan är ju hur lagledningen tänkte med sina nyförvärv inför den här säsongen, Mathis Olimb och Juhamatti Aaltonen är två bekväma spelare som inte alls passar in i dagens fart och energifyllda nordsyd hockeyn. Det moderna sättet att spela hockey som Saik gick i bräschen för att implementera i svensk hockey. Nu har Tim Söderlund värvats hem från Frölunda och Aaltonen är bänkad, vilket är ett steg i rätt riktning. Svår match och vet inte riktigt vilken sida jag skulle ta här. Har ni några förslag?

Mora-Röge

Även om det bara är en plats emellan lagen i tabellen så är avståndet stort, då det skiljer 13 poäng mellan dem. Rögle gjorde en helt ok insats i lördagens match och höll jämna steg mot seriens hetaste lag HV71. Ett skitmål plus ett i öppen kasse avgjorde till smålänningarnas fördel, hade kunnat gå åt andra hållet också. Mora förlorade igen efter en två matchers lång winningstreak. Känns som oddsen ligger helt rätt här med Rögle som marginell favorit. Skulle raka tvåan röra sig över 2.50 skulle jag kunna tänka mig att spela en liten slant.

Frölunda-Färjestad

Ett toppmöte där andraplacerade Frölunda möter Färjestad som ligger på fjärde plats. Kommer bli en tuff drabbning, där Frölunda spelade CHL i tisdag och FBK fått vila. Vet inte riktigt vem som gynnas mest av det, vara i matchtempo eller få vila upp sig. Klart är i alla fall att Färjestad får klara sig utan Michael Lindqvist som är avstängd efter den stökiga matchen mot Malmö.

LHC-Örebro

Matchen där jag plockar min rek denna vecka är återigen LHC på hemmaplan mot ett av bottenlagen, och även denna vecka är det ett överspel. Bäst odds på över 4.5 mål hittade jag på Svenska Spel. I LHC senaste tio matcher har snittet legat på 6,6 mål. Endast en match har slutat under 4.5 mål. Jag tror inte den trenden bryts ikväll, LHC har det fortfarande tunt på backsidan. Bäckman och Bibic långtidsskadade och nu även Bengtsson som kanske är lagets näst viktigaste spelare sjuk.

Senaste matchen mot Djurgården var man utspelade långa stunder men lyckas ändå göra tre mål på hovet, vilket talar för att det finns stora offensiva krafter. Motståndarlaget Örebro har varit lite av ett boogieteam för LHC, förlorat på övertid två gånger denna säsong. Även en uddamålsförlust på försäsongen. LHC senaste två matcher har inte spelet alls fungerat, säsongens sämsta insats mot Mora och långa stunder utspelade mot Djurgården. Så Örebro +0,5 eller ML skulle kunna vara ett aktuellt spel.

Senast vaktade Jakob Johansson målet för Linköping, Monstret var inte ens med på bänken. Enligt mina källor ska det dock rört sig om frånvaro av personliga skäl, och han ska vara redo för spel igen ikväll. Skulle det vara så att det är Johansson som står igen stärker det överspelet ännu mer och en påfyllnad när laguppställning släppts kan bli aktuellt.

Dagens rek

LHC-Örebro Över 4.5 @1,79

Spela på :svenskaspel: Svenska spel med vår länk och hjälp till att bidra med tävlingar och annat godis vi kör i stugan


Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

1 gillning