SHL-torsdag 31/1

SHL-torsdag 31/1
0

SHL%20med%20Bobby5K

Dagens omgång består av sex matcher och jag tänkte jag skulle hålla mig till att gå igenom de matcherna jag har någon sorts spelidé i. Veckans rek kommer som vanligt som en avslutning. Förra veckan så kom första nederlaget. Mora åkte på storspö med 0-5 mot Timrå, inte ens nära det vill säga. Siffrorna är dock lite missvisande mot hur matchbilden såg ut, det var en jämnare batalj där det sprang iväg lite på slutet. Vi tar nya tag denna vecka!

Så till en liten tävling! Jag kommer beröra tre av kvällens sex matcher. Er uppgift blir att skriva en rek om någon av de övriga tre matcherna jag inte tar upp. Jag kommer vara enväldig domare och välja ut den jag tycker är bäst eller den roligast skriven. Ni har fram till matchstart på er. Vinnaren får en stugankortlek!

Timrå-Djurgården

Timrå ställde som sagt till det för oss förra torsdagen, tycker det känns intressant att gå emot laget från medelpad igen. Djurgården har fått upp ångan igen efter en liten svacka och är uppe på andra plats i tabellen. Timrå blev förnedrade nere i Jönköping i tisdags och kommer visserligen vara revanschsugna, men den motivationen tror jag inte räcker mot ett klasslag som Djurgården. Trots sju insläppta mål på två perioder bytte inte Timrå ut Svedberg utan lät honom stå klart hela matchen. Även att det sprang iväg målmässigt gjorde inte Svedberg en dålig match utan stod för en hel del kvalificerade räddningar och inget av målen går att lasta honom för.

Svedberg har stått sex matcher i rad nu, när jag skriver detta har ju inga laguppställningar släppts men jag resonerar som följande: På lördag har man ett möte mot bottenkonkurrenten Örebro, en sex poängsmatch. Kan det vara så att man väljer att vila Svedberg och “ger upp” matchen mot Djurgården lite. Låter Brattström kliva in och lasta av, så att Niklas Svedberg är fräsch till lördagsmatchen där man har större chans på vinst och spelar mot en direkt konkurrent i botten. Detta är ju såklart bara rena spekulationer från min sida, men om jag skulle ha rätt är det ju ännu mer fördelaktigt att spela Djurgårdsvinst. Har sett odds runt 1,85 vilket lockar.

Linköping-Skellefteå

Går tillbaka till mitt favoritspel denna säsong. Överspel när LHC står på isen! I tisdags mot Växjö var första gången på väldigt länge 4.5 linan blev under. Linköping har fortsatta backproblem med tre av de fyra bästa borta i tisdags. Bäckman är definitivt borta, Bengtsson har problem med luftrören och är osäker och Eddie Larsson har en överkroppsskada som jag inte hört något om när en planerad återkomst kan ske. Skellefteå har Joakim Lindström borta vilket såklart är ett stort offensivt avbräck. I Lindströms frånvaro har Oscar Möller klivit fram och varit riktigt het med tre fullträffar senaste två matcherna. Nyförvärvet Jesper Jensen drog på sig ett matchstraff i sin andra match för SAIK och är avstängd i sex matcher. Duktigt defensiva backen Petter Granberg missar även han matchen, vilket är positivt för överspelet. Oddset ligger strax över 1.7 och högst hittar jag på Svenska Spel.

Spela på :svenskaspel: Svenska spel med vår länk och hjälp till att bidra med tävlingar och annat godis vi kör i stugan


Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Mora-HV71

Ända sen HV71 sparkade Johan Lindbom och Stephan Lundh tog över som huvudcoach har det varit ett nytt HV, ligans formstarkaste lag helt klart. Ofta brukar lag få en kortare positiv reaktion på ett tränarbyte, men det har nu gått 17 omgångar sen tränarbytet och detta kan inte räknas som något temporärt lyft utan mer permanent. Hade matchen HV71-Timrå på jobbet i tisdags och fick se ett HV spela ut hela sitt register, hade lätt kunnat bli tvåsiffrigt om det velat gå för det i tredje perioden. Jag rankar HV som bästa laget i serien just nu och tycker det ska vara klasskillnad mot Mora. Att matchen spelas uppe i dalarna ska inte spela någon roll utan jag tror att HV kommer gå vinnande ur denna duell. Enda som talar emot är väl en klassisk hybris efter att kört över ett svagt motstånd i tisdag. Tror dock inte det sker, HV har fyra linor som kan prestera så även om någon formation inte är på topp finns det andra som täcker upp.

Veckans rek

HV71 @2,20 Betsson

Har du inte konto på Betsson, signa gärna upp via stugans länk och få en fin välkomstbonus i ett riskfritt spel upp till 1000 kr, dessutom får du en underbar stugan-keps som håller på att tas fram!

4 gillningar

Linköping fulltid hittas idag som bäst till 2.34 FT. Kikar man istället på Lördagens omgång, där de spelar borta mot Saik så står de istället i 3.65 på Betsson! Jag kliver därför in och tar mig ett tidigt spel på den rackaren med mitt nysignade konto. Är det verkligen så stor skillnad hemma och borta?

4 gillningar

Brattström confirmed i kassen för Timrå

1 gillning

Han inte med att lägga en analys…signade upp via stugans länk :blush: körde en dubbel på Timrå DIF: X, Mora HV71: X
Känndes som att Timrå vill repa sig efter brakförlusten och att HV kan gå in med en för avslappnad attityd.

1 gillning