SSL HERR: Sirius - Kalmarsund

**

16:00 Sirius – Kalmarsund

**

Kalmarsund @2.28 Kambi

Till tabellen sett är detta ett jämnt bottenmöte efter 10 omgångar men hade du frågat mig inför säsongen så hade jag aldrig sagt att Kalmarsund ska stå över 1.90 mot Sirius. Jag tycker att Kalmarsund har mycket mer att ge samtidigt som Sirius gjort det man ska inledningsvis av årets upplaga av SSL, Kalmarsund ska vara större favoriter än vad oddset visar enligt mig.

Hemmalaget Sirius har tappat en hel del spelare senaste säsongerna och gått ifrån att vara ett stabilt mittenlag som slåss för slutspel till att bli ett lag som lätt inblandas i snacket om botten och nedflyttningsstrecket.

Det finns absolut bra topp i truppen, rutinen har man i form av spelarna Johan Eriksson, Olson, Drews, Söderlin g och man är även bra på att leverera fram egna produkter Som Jansson och stenlund där båda är födda 97 och 98 men har ett par säsonger i högsta ligan redan. Sen har man fått upp Filip Eriksson född 01 som verkligen tagit ansvar och visar vilket jävla bra spelare han är, leder lagets interna poängliga och blir bara bättre och bättre för varje match. Sirius har även gjort smarta Värvningar i unga spelare som Björk, Kruse och Sjöblom vilket gör att man har ett långsiktigt tänk i föreningen och lyckas man behålla dessa så har man en fin möjlighet att kunna vara tillbaka som slutspelslag inom ett par säsonger.

Bortalaget Kalmarsund tog äntligen klivit upp i SSL efter att man värvat hem Kim Nilsson för miljonbelopp och samtidigt byggt ihop en alldeles för bra trupp för allsvenskan. Man märker dock att det är stor skillnad på Allsvenskan kontra SSL då det görs alldeles för många enkla misstag från lagets sida och det känns som att dem inte kan hitta något flyt i spelet utan det är helt upp och ner från match till match.

Det finns bra toppar i laget där man har fyra spelare med efternamn Nilsson som håller hög klass, kapten Wittberg är en pådrivare och behövs och lagets bästa spelare såhär långt har enligt mig varit Kevin Björkström som visar återigen att han är en riktigt bra innebandy spelare. Kalmarsund behöver bli jämnare i sin prestationer för att kunna vara med och slåss om en slutspelsplats och det är väl ingen som förväntar sig att laget ska gå ut att ta tre poäng mot t.ex. Storvreta eller Falun men mot Sirius så ska det absolut vara möjligt.

När jag ställer dessa trupper mot varandra så tycker jag att vågen faller över till Kalmarsunds fördel och det är dags för Kim Nilsson att växla upp för att hitta en formtopp till stundande VM. Det lär bli en tight och jämn match men efter 60 minuter mellan Sirius – Kalmarsund tycker jag att värdet helt klart ligger på att bortalaget ska få ta med sig alla tre poäng ner till Kalmar.

Undrar ni över något eller bara vill diskutera så hittar ni mig på twitter under namnet @hoogemil_