Svenska Pokerförbundet

Svenska Pokerförbundet
0

Några frågor har inkommit gällande Svenska Pokerförbundet nu när Online-SM spelas. Då även stugan nu är med och supportar arrangemanget så svarar vi på lite frågor med detta inlägg.

Vad gör Svenska Pokerförbundet?
Vi arrangerar Online-SM och Live-SM varje år. Som de flesta redan vet så pågår Online-SM just nu på partypoker.

Vi försöker även få till bättre pokervillkor i Sverige. Nu efter årsskiftet och den nya spellagen, som vi inte är nöjda med, så får vi arbeta för att få till bättre villkor när denna utvärderas. Hur gör vi detta? Genom att ha möten med Spelinspektionen, politiker, anordna debatter med mera.

Även om vi inte är nöjda med den nya lagen så har det öppnats upp så vi likt i Norge kan arrangera delar av Live-SM disciplinerna i Sverige. Vilket vi ska försöka få till så politikerna får upp ögonen på att våra arrangemang är seriösa.

Varför ska man vara medlem?
Man ger sitt stöd till att förbättra pokervillkoren. Medlemsavgifterna hjälper till att finansiera förbundets aktiviteter som att delta i möten för att lobba för svensk poker, anordna debatter med mera. Desto fler vi är desto starkare röst får pokern.

Man får även en hel del extra värden som medlem. Man får b.la. ett snygg medlemskort, delta i SM, rankingserier och andra tävlingar där man kan vinna allt från pokerprylar till inköp till olika turneringar både online och live.

Vi har även startat en medlemstidning (öppen för alla just nu) där vi regelbundet bjuder på intervjuer med pokerpersonligheter, har tävlingar, rapporterar om svenskarnas framgångar från turneringar runt om i världen bland mycket annat. Jämför man medlemsavgiften på 300 kr per år som en prenumerationsavgift så är det enbart 25 kr i månaden för att få läsa en hel del spännande pokerläsning + att man utöver detta får allt annat ovan nämnda värde som medlem. Länk till tidningen: medlemstidning.svenskapokerforbundet.se

Varför måste man vara medlem för att spela SM?
Det är en fråga som många ställer. Men det är ungefär som en medlemsavgift i vilken idrottsförening som helst. Är du inte medlem så får du inte spela deras klubbmästerskap. Då vi är ett förbund så kan man även dra liknelsen som en licensavgift. Har du inte licens får du inte spela matcher oavsett om det gäller fotboll, hockey, innebandy eller pingis. Vi har omkostnader och får vi inte in pengar kan vi inte överleva, precis som andra föreningar och förbund.

Har man missat att bli medlem för 2019 så gör man det enklast genom att swisha 300 kr till följande nr: 123 476 23 81.

Är man ny medlem så fyll även i formuläret på följande länk:

1 Like