V75 Umeå Lördag

V75 Umeå Lördag
0

Lite tankar kring V75 omgången, de finns ett par lopp idag där de blir jämnspelat bla i V75:1 samt V75:3, hur går era tankar kring att ta med dom som blir betrodda eller ska man spika sej ur problemet? Vad anses mest speltekniskt rätt? Ja personligen tycker man kopplar grepp om man tar ställning och på så sätt får råd med fler streck i övriga lopp, de handlar ju ändå om att bryta sej loss från den stora massan för att ha större chans att vinna mer pengar. Hade vart kul o veta hur andra tänker och på så vis skapa ett slagstarkt system tillsammans:)

1 Like

Som vanligt med systembyggnad inom v75 är det ju en lång o intressant diskussion. Min tankar lite kort är dock att det är klart överskattat o chansa på en av tre som har lika stor chans om man inte har nån klar idé. Ja man har sparat streck men samtidigt har man inte fått bort några system eftersom ‘alla’ ändå hade med den. Jämför med att spika en 20%-are som man har som idé. Där sparar man fler streck men framför allt försvinner en stor del av de andra systemen. Men som vanligt beror det på resten av systemet. Ser omgången lätt ut o man spikar en eller två stor favoriter blir det ju helt iskallt o ta alla tre.

2 Likes

Har tänkt lite på det här sen i lördags o tänkte man kanske kunde leka lite med siffror för o se om det ger nåt.

Vi kör ett ytterst hypotetiskt exempel där det hela är draget till sin spets.

Lopp 1 är ett lopp med tre hästar där alla har lika stor vinstchans
Lopp 2 är ett vanligt v75-lopp med 12 hästar

Alternativ A är att ta alla tre hästarna i lopp 1 och de fyra mest betrodda i lopp 2
Alternativ B är att slumpmässigt spika en häst i lopp 1 och ta alla i lopp 2

Spelteoretikern i en skriker ju att alternativ A är helt iskallt, att det inte går att vinna pengar genom att spela så. Det är ju inte superkul med en slumpmässig spik men alternativ B känns ändå som det har klart bättre potential. Så vi räknar lite på det.

Enligt statistiken de fem senaste åren har 77,5% av 12-hästarsloppen vunnits av en av de fyra mest betrodda och då har alternativ A båda rätt. (100% x 77,5%)

Alternativ B har båda rätt (33% x 100% =) 33%

Alternativ A är ensam med båda rätt (67% x 77,5% =) 51,5%

Alternativ B är ensam med båda rätt (33% x 22,5% =) 7,5%

51,5 / 7,5 = 6,9 alltså får Alternativ A båda rätt ungefär sju ggr så ofta som Alternativ B, vilket i förlängningen ger att Alternativ B måste ge sju ggr så mycket i utdelning i genomsnitt för att det ska vara det bättre alternativet.

Gör det det? Skulle gissa på ja, det ger nog lite mer, men är inte helt säker.

Men som sagt exemplet är ju väldigt hypotetiskt. I verkligheten hittar man alltid nån i lopp 1 som man tror har minst 40% chans och tar ytterst sällan bara de fyra mest betrodda i lopp 2. Dock kul att fundera kring.

1 Like

Kul uträkning. Hänger inte riktigt med på det med “ensam med båda rätt” 7,5%. Du menar att då vinner ngn av de minst betrodda i andra?

Intressant fundering:) som sagt de går att vrida och vända på olika teorier, vad som är rätt eller fel, klokast blir man ju alltid i efterhand:) ja personligen, om ja bara spelar till mej själv kan tänka mej ett tre hästarslås och även spika dagens största favorit om ja anser att procenten är spelvärd ändå, spelar ja andelsspel med 50 andelar ca så känns de som man får tänka om för att potentialen i systemet måste bli högre, vi kan ta som exempel i lördags när Beau Mec vann i v75:3 till 6% där de va två hästar som va spelade till 40% var ca, den rensar ju betydligt mer än en 4% som vann v75:2 där dom flesta spelarna hade många hästar. ABC, poäng eller utgångar är ju oxå svårt vilket som är bäst, ibland kan ett rent mattematiskt kanske va bäst, man får se lite hur omgången ser ut tycker ja där men om man e konsekvent och följer sin egen spelteori så tror ja de gynnar en i längden, v75 e ju fantastiskt på de viset att de räcker o klonka rejält en gång på ett år för att ligga plus:) kul att diskutera detta ämne:)

Ja precis.
33% att man har rätt i första
gånger att någon utanför de fyra vinner i andra 22,5%
då missar alternativa A i andra och man är ensam med båda