Witthoeft-Diyas @Wta Stuttgart 14.00

Witthoeft-Diyas @Wta Stuttgart 14.00
0

Tja Stugan,

Inomhusturnering på grus i Stuttgart som denna matchen spelas på, inte det vanligaste och detta innebär bättre förutsättningar för att möta bollen tidigt efter studs och utnyttja sin serve på ett bättre sätt.

Har hittat en fint spel i att hemmaspelaren Witthoeft kan plocka hem första set till 1.820 ggr degen.

Spelarna har mötts för bara några veckor sedan och då “choka” Witthoeft ihop helt efter att ha tagit första set och haft 5-1 i andra med flera matchbollar brända. Jag tror att värmen i Miami spelade in just då och förutsättningarna här skulle inte kunna vara bättre anpassade för Witthoefts spel.

I dom två H2H förlusterna mot Diyas hade även tyskan plockat hem första set och detta beror mycket på att en viss Diyas ofta är sen ur startblocken. Witthoeft är en Lucky Loser då hon förlorade sin Kvalfinal i en 3-setare mot nya tjeckiska stjärnskottet Vondrousova och jag tror marknaden har kanske dragit en för stor slutsats av detta trots det att Vondrousova blåste formtoppade Goerges av banan igår. Detta är en klar indikator på att förlusten över Vondrousova inte ska ses som ett större misslyckande.

Lycka till!

/ Tradern

1 Like

Att ta 1/7 breakbollar är på tok för dåligt om man ska vinna ett set. Trist då chanserna fanns. Spelet rättas fel dessvärre.